Trivselsøkonomi i praksis

– Viden og værktøjer til at arbejde med trivsel, socialt ansvar og bæredygtighed

Har du hørt om trivselsøkonomi?

Trivsel kan vægtes på lige fod med økonomisk vækst og materiel velfærd, når vi træffer beslutninger. Der findes i dag videnskabeligt dokumenterede metoder til at måle og fremme trivsel i den private og offentlige sektor. Trivselsøkonomi handler dybest set om at arbejde systematisk med det, der virkelig betyder noget, når de vigtige beslutninger skal træffes:

“The gross national product does not allow for the health of our children, the quality of their education or the joy of their play. It does not include the beauty of our poetry or the strength of our marriages, the intelligence of our public debate or the integrity of our public officials. It measures neither our wit nor our courage, neither our wisdom nor our learning, neither our compassion nor our devotion to our country. It measures everything, in short, except that which makes life worthwhile.”

Robert F. Kennedy, 1968

Målgruppe

Kurset i trivselsøkonomi henvender sig til ansatte i både den private og offentlige sektor – herunder ledere, embedsmænd, HR-fagfolk, konsulenter og andre interesserede, der ønsker at få en dybere forståelse for trivselsøkonomi, og hvordan I konkret kan arbejde med emnet.  Ingen særlige forudsætninger er nødvendige for at deltage i kurset, men I skal være villige til at deltage aktivt undervejs.

Udbytte

Som arbejdsplads får I:

  • Forskningsbaseret viden om trivsel og trivselsøkonomi med henblik på at opnå en dybere forståelse for, hvordan trivsel og økonomi kan samtænkes.
  • Konkrete indikatorer og målemetoder til at måle trivsel, praktiske værktøjer til at fremme trivsel samt retningslinjer for, hvordan trivselsøkonomiske principper kan implementeres i den private eller den offentlige sektor.
  • Kompetence til at omsætte teorierne til handling på netop jeres arbejdsplads.
  • Inspiration til, hvor I kan lære mere.

Indhold

Undervisningen giver jer svar på spørgsmålene:

  • Hvad er trivselsøkonomi? Om definition af trivsel og definition af trivselsøkonomi.
  • Hvorfor arbejde med trivselsøkonomi? Om økonomiske konsekvenser af mistrivsel og stress, argumenter for investering i trivsel, baggrunden for positive politics, brug af data til at informere beslutninger og prioriteringer samt trivselsøkonomi som en positiv samfundsvision og en løsningsmodel i forhold til forbundne kriser som klima, biodiversitet, social sammenhængskraft og psykisk mistrivsel
  • Hvad ved vi om trivsel og trivselsøkonomi? Om forskellige trivselsteorier, hovedresultater fra forskningen i trivsel – herunder samspillet mellem trivsel, produktivitet og effektivitet, trivselsøkonomiske principper samt caseeksempler på vellykkede omstillinger til en trivselsøkonomi.
  • Hvordan kan trivselsøkonomi implementeres i praksis? Om Indikatorer for trivsel i forskellige sektorer, metoder til måling af trivselsrelaterede nøgletal, evidensbaserede og langtidsholdbare interventioner og strategier til at skabe en trivselsfremmende kultur og sunde omgivelser, retningslinjer for implementering af trivselsøkonomiske principper, individets eget ansvar, gruppens rolle, ledelsesmæssige ansvar og strategier samt organisatoriske programmer og politikker samt håndtering af udfordringer og barrierer i implementeringen af trivselsinitiativer.
  • Hvor kan I lære mere? Om bæredygtig trivsel og fremtidens arbejde, trivselsøkonomiens rolle i en stadigt skiftende verden samt fremtidige tendenser og muligheder inden for trivselsøkonomi.

Form og proces

Kurset varer to dage og består af en vekselvirkning mellem oplæg om viden og værktøjer, caseeksempler, små filmklip, spørgsmål og svar, refleksionsøvelser, summeaktiviteter, gruppediskussioner, længerevarende øvelser og opsamlinger i plenum samt diskussion af arbejdspladsens aktuelle udfordringer mv. Hvis vejret tillader det, vil noget af undervisningen foregå som gåture udendørs.

Inden kurset starter, bedes I hver især udfylde et kort spørgeskema om jeres ønsker og forudsætninger.

Underviser

Ebbe Lavendt er autoriseret sundheds- og erhvervspsykolog med over 20 års erfaring fra konsulentbranchen, hvor han har løst opgaver for både offentlige og private virksomheder. I kraft af sin erfaring, og som Danmarks første master i positiv psykologi, er Ebbe en af landets største kapaciteter i forhold til forskningsbaseret formidling omkring trivsel i organisationer.

Praktiske oplysninger

Kurset er arrangeret af Center for Positiv Psykologi. Det kan afholdes i hele landet. Vi anbefaler meget gerne en række kursussteder i naturskønne omgivelser.

Pris

DKK 50.000,- excl. moms. Prisen inkluderer korrespondance, forberedelse, afholdelse, en kopi af undervisningsmaterialet, tilladelse til at udlevere undervisningsmaterialet til de tilstedeværende samt eftersendelse af materialer. Eventuel fotokopiering af materialer koster DKK 1,- pr. side. Hertil kommer eventuelle omkostninger til kørsel (efter statens takster), bro, parkering, overnatning, forplejning og andre direkte udlæg i forbindelse med løsning af en opgave samt moms. Ved transporttid over én time pr. vej faktureres DKK 600,- pr. påbegyndt time ud over den første time. Bemærk venligst, at prisen ikke inkluderer lokaler, forplejning og eventuel overnatning, som I selv bedes stå for.

Kontakt

I er naturligvis altid velkomne til at henvende jer helt uforpligtende for at spørge til kurset og for at få det tilpasset, så det bedst muligt dækker jeres ønsker og behov.  Kontakt venligst kursusleder Ebbe Lavendt, 4044 4366, [email protected].

Download

Download kursusbeskrivelsen som PDF-fil.

Spørg til kurset

"*" indikerer påkrævede felter

Navn*
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.